top of page

For 4-8 yrs

young. One day for

€ 297,00 incl material

Listen, observe, feel, dance & draw!

Ohw no! Is your teacher ill? Well, maybe then the children still can learn and have a party at the same time? If you call Mirjam and ask her to teach!

Inspired by artists from the 20th Century, like Wassily Kandinsky (Russia) & Jackson Pollock (U.S.A.), Mirjam will use sounds and music to help the Children fantasize, while moving and drawing.

You can expect a lot of observing and analysing art, listening to music & sounds, dancing, drawing and action that day at your school and see Children open up, the way you probably did not see before. Mirjam has her tools to let the children express themself and help them to make colorful abstract expressionism.

In the morning she will pay attention to the paintings of Wassily Kandinsky and in the afternoon to Jackson Pollock, with lots of interactions.

To let the children express themselves, they need a playroom or gym for their space. 

At the end of the day, a nicely styled gym of playroom will be left (see picture below).

Children will draw individually and together as well.

kadnsky.jpeg

© Wassily Kadinsky

pollock.jpeg

© Jackson Pollock

IMG_3256_edited.jpg

© 4-6 year old students

IMG_3234.JPG
IMG_3240.JPG

KERNDOELEN SLO

Kunstzinnige oriëntatie

 

 

Kerndoel 54

De leerlingen leren beelden, muziek en dans te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55

De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Kerndoel 56

De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Bewegingsonderwijs

Kerndoel 58

De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

Over Mirjam

In 2010 studeerde Mirjam af aan de kunstacademie, Minerva in Groningen, als autonoom beeldend kunstenaar. Zes jaren later won zijn de Van Lanschot Kunstprijs 2016 waarna ze op gerenommeerde plekken exposeerde, zoals de Nieuwe Kerk in Amsterdam, the Wallhouse #2, onderdeel van het Groninger museum en Kunstpunt Groningen en het MOW (museum de Oude Wolden in Bellingwolde).

Om haar enthousiasme voor kunst over te kunnen brengen op kinderen en jongeren, volgde ze binnen schooljaar 2017-2018 de BIK-opleiding (BIK = Beroepskunstenaar In de Klas) aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sindsdien heeft ze al meer dan 600 workshops op maat mogen aanbieden. Op basisscholen, het Speciaal Onderwijs, maar ook het Voortgezet onderwijs en binnen culturele instellingen in Friesland, Groningen en Drenthe.

 

Ook voor het Groninger museum ontwierp zij korte workshops, incl. korte rondleiding voor kinderen (7-13 jaar) op maat, die aansloten op de fototentoonstelling van de Amerikaanse fotograaf David LaChapelle en een jaar later op de tentoonstelling van glaskunstenaar Chihully.

Veel opdrachten heeft Mirjam te danken aan Kunstpunt Groningen, maar ook de stichting Kunst & Cultuur Groningen-Drenthe. Deze stichting gaf Mirjam de mogelijkheid nieuwe workshops te ontwikkelen voor kleuters, waarna ze deze opnamen binnen het cultuurmenu voor basisscholen in de provincie Drenthe. 

Mirjam gaf ook interactieve rondleidingen. In opdracht van Kunstpunt Groningen en Noorderlicht. Langs kunst in de Openbare Ruimte in Groningen en tijdens de Noorderlicht Fotomanifestatie 2019.

Deskundigheidsbevordering verzorgde zij daarna, vanuit haar eigen kennis en ervaring als tevens regisseur, producer en fotograaf. Daarom hielp ze leerkrachten van een basisschool in Friesland filmeducatie toe te passen binnen enkele vakken en thema's op school, in opdracht van Filmhub Noord en Keunstwurk Friesland. Maar ze zorgde ook voor de nodige inspiratie op het gebied van de fotografie voor leerkrachten van twee basisscholen in Drenthe. 

 

In de zomer van 2023 is Mirjam verhuisd naar Amsterdam.

 

Heb je vragen of opmerkingen, neem contact op! 

bottom of page