top of page

Follow the latest news about arts &

culture in the Netherlands at Kijktips_autonome kunst

Or touch this pink icon! 

  • Kijktips Kunst & Cultuur

Kijken naar kunst & fotografie

Voor een te groot publiek is autonome, vooral de moderne en hedendaagse, kunst al gauw te abstract of vervreemdend. "Ik weet niet waar ik naar kijk" krijg ik vaak te horen, of "het trekt niet mijn aandacht"

of "ik vind het niet mooi". We moeten een nieuw beeld eerst een paar keer gezien hebben, voordat we ons er prettig bij voelen of voordat we het bewust aandacht willen geven. Maar, ho, stop, wacht eens? Sta eens stil? Stop eens met scrollen, swipen of selfies maken? Adem eens diep in en uit? En kijk. Beschrijf eens wat je ziet? Wanneer je er de tijd voor neemt, ontdek je ineens, dat er een hele nieuwe wereld voor je opengaat, wanneer je je verdiept in het nog onbekende. Dat geldt voor kunst, maar dat geldt net zo goed voor andere culturen, of nieuwe innovatieve ideeën. Alles wat anders of vernieuwend is, kan jouw vizier verbreden, je leven kleur geven en uiteindelijk ook jou inspireren tot nieuwe gedachten en ideeën.

 

Met deze blogs probeer ik je op een zo toegankelijk mogelijke manier mee te nemen in het kijken of het verhaal achter de kunst te vertellen. En op Social Media probeer ik de algoritmes enigszins positiever te beïnvloeden, door hashtags toe te voegen aan woorden, die nu massaal worden misbruikt. Zoals het woord 'kunst'. Want autonome kunst is zoveel meer dan een esthetisch schilderijtje dat goed past bij de kleur van je bank. 

Welkom in de wereld van de autonome kunst. 

bottom of page